Reseptit

Linssi-tacosalaatti

4-6 annosta

 • 5 Tomaattia
 • 2 Paprikaa
 • 1 Punasipuli
 • 1 Yksikyntinen valkosipuli
 • 300g Naudan jauhelihaa
 • 3,5dl Vihreitä linssejä
 • Jäävuorisalaattia
 • Tacomaustetta
 • Tortillasipsejä
 • Mustapippuria
 • Kasvisliemikuutio
 • Oliiviöljyä

Valinnaisesti chiliä tai jalapenoja.

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemellä maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmällä vedellä ja mausta 1rkl oliviiöljyllä ja ripauksella tacomaustetta. Paista jauheliha ja mausta 2/3 pussilla tacomaustetta. Pilko sipulit, tomaatit ja paprikat pieneksi kuutioksi. Mausta mustapippurilla ja halutessasi chilillä tai/ja kuutioiduilla jalapenoilla. Sekoita jauheliha ja linssit kasvisten joukkoon. Pilko haluamasi määrä salaattia suoraan lautaselle ja annostele muut ainekset päälle. Viimeistele annos murustelemalla tortillasipsejä päälle.

Vinkki! Salaatti säilyy hyvänä useamman päivän ja maustuu, kun jäävuorisalaattia ei sekoita muiden ainesten joukkoon. Kastikkeen saat kun sekoitat ranskankermaan tai kermaviiliin tacomaustetta. Salaatista tulee oikein hyvää myös broilerinjauhelihalla tai ilman lihaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.